Kombu, Arame, Wakame, Dulce, Hijiky, Nori…nie, to nie sú japonské nadávky :-) To sú názvy rôznych druhov zeleniny. Lenže táto zelenina rastie v mori. A niektoré druhy poriadne hlboko. A poviem Vám, sú to skutočné poklady. Morské riasy sú bežnou súčasťou japonskej kuchyne, ale tradične sa konzumovali aj v niektorých severských krajinách. Pomaly prenikajú aj do slovenských a českých domácností....
Celý článok
Pred indickou kuchyňou som mala dlho rešpekt. Asi preto, že moja prvá skúsenosť bola dosť pikantná. Vlastne bola len pikantná…tak to pálilo, že žiadnu inú chuť som necítila. No potom som sa vybrala na výlet do Berlína. Lepší spôsob vzdelávania sa, ako je cestovanie nepoznám. Milujem jedlo a preto svoje vzdelávanie v tejto oblasti neflákam. Ochutnávam, čo môžem....
Celý článok
Náš synček ešte nejedol cukor. Nerada by som z neho vychovala závisláka. Viem, že sa k nemu raz aj tak dostane, ale čím neskôr to bude, tým lepšie. Cukor je totiž droga, viem o tom svoje :-) To ale neznamená, že nedostáva sladké. Má ho každý deň. Deti sladkú chuť veľmi potrebujú, vlastne aj my dospelí. No sladiť...
Celý článok
Ak by som mala dať komukoľvek len jednu radu o zdravom varení, bola by to táto: Naučte sa pripravovať zeleninový vývar. Vytvorte si návyk, vďaka ktorému ho budete mať vždy v chladničke. Budete mať zdravý základ pre polievky, omáčky a všetky ostatné jedlá, kde sa pridáva tekutina. Prečo je zázračný? Okrem toho, že polievka alebo omáčka z vývaru chutia oveľa...
Celý článok