Krémová tekvicová polievka s kôprom

Skúšali ste už skombinovať petržlen s bielou tekvicou? Ako krásne sa dopĺňajú môžete skúsiť v tejto jednoduchej a rýchlej polievke. Obsahuje totiž len pár surovín. O to viac vás prekvapí  svojou chuťou a jemnosťou.

Ingrediencie na 2 porcie:

4 menšie petržleny (80 – 90 gr)
400 g bielej tekvice
1 menšia cibuľa
2 PL slnečnicového oleja lisovaného za studena
nerafinovaná soľ
500 ml horúceho zeleninového vývaru alebo vody
2 guličky bieleho korenia
2 PL ryžovej smotany
veľká hrsť čerstvého kôpru
1-2 ČL umeocta


Potrebný čas: 30 minút

Postup:
Na oleji, do ktorého sme dali soľ, speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na kúsky nakrájaný petržlen a tekvicu, chvíľu dusíme. Pridáme horúci zeleninový vývar alebo vodu a biele korenie.  Varíme 15-20 minút kým je zelenina mäkká.

Korenie vyberieme a polievku zmixujeme ručným mixérom na hladký krém. Pridáme ryžovú smotanu a krátko spolu povaríme.  Odstavíme z plameňa, pridáme kôpor a dochutíme umeoctom.

Tip pre vás: Polievku môžete doplniť tekvicovými jadierkami. Jadierka sú totiž ideálnym zdrojom zdravých tukov a ďalších cenných látok. Ako ich upraviť aby boli ešte zdravšie a chutnejšie sa dozviete v mojom  ebooku zdarma. Stačí kliknúť tu >>> Prečo a ako viac variť bez mäsa, mlieka, vajec a cukru. 

Dobrú chuť

Soňa Maléterová
Milujem jedlo a už niekoľko rokov ho varím chutne, zdravo a ľahko. Hovorím tomu LÁSKAVÉ VARENIE, pretože pri ňom vzniká jedlo láskavé k telu aj duši. Jedlo, ktoré telu prospeje a omladí ho. Rada sa s vami podelím o užitočné informácie a skúsenosti, vďaka ktorým sa budete cítiť a vyzerať lepšie. Viac sa o mne dozviete tu >>
Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité iba pre účely zpracovania tohto komentára. Zásady ochrany osobných údajov.