Cesnaková nátierka z bielej fazule

Cesnaková nátierka – klasika, ktorá je súčasťou mnohých párty a bežným pohostením pre návštevy. Tá, ktorú som roky poznala ja, bola z klasickej majonézy a eidamu. Samé nezdravé tuky a bolo z nej ťažko na žalúdku ešte pekne dlho.

Táto moja veganská varianta obsahuje minimum tuku z tofu tatarky, ale zato peknú porciu kvalitných bielkovín z bielej fazule. Ak si fazuľu uvaríte vopred, trebárs večer počas pozerania televízie :-), tak  ju máte hotovú za pár minút.

Ingrediencie:

200 g veľkej bielej fazule, uvarenej
3 PL tofu tatarky (dá sa použiť aj iná rastlinná tatarka či majonéza)
2 strúčiky prelisovaného cesnaku
1/2 ČL soli


Potrebný čas: 10 min + varenie fazule vopred (45-60 min)

Postup:

Fazuľu uvaríme podľa návodu (varí sa zhruba 45 – 60 min). Ja ju varím v tlakovom hrnci s asi 2 cm kúskom morskej riasy Kombu.

Všetky suroviny zmixujeme dohladka v stolnom mixéri. Ak nemáte, mal by to zvládnuť aj tyčový mixér, len sa uistite, že fazule sú pekne mäkučké.

Výborne chutí na opečenom  špaldovom kváskovom chlebíku. Podávať ju môžete aj na kolieskách uhorky.

Dobrú chuť

Soňa Maléterová
Milujem jedlo a už niekoľko rokov ho varím chutne, zdravo a ľahko. Hovorím tomu LÁSKAVÉ VARENIE, pretože pri ňom vzniká jedlo láskavé k telu aj duši. Jedlo, ktoré telu prospeje a omladí ho. Rada sa s vami podelím o užitočné informácie a skúsenosti, vďaka ktorým sa budete cítiť a vyzerať lepšie. Viac sa o mne dozviete tu >>
Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité iba pre účely zpracovania tohto komentára. Zásady ochrany osobných údajov.