Blog

Kakaovo – hruškový koláč s lieskovcami

Tento jednoduchý koláč je, verím, veľmi chutnou kombináciou čokolády a hrušiek. Cesto má ideálnu konzistenciu, nie je príliš mokré ani suché. Lieskové oriešky, ktoré pridávam do cesta mu dodávajú ešte lepšiu chuť. A nahrubo nasekané lieskovce navrchu mu zas dodávajú na chrumkavosti. Do tohto koláča dávam aj trošku mletého kardamomu. Je to pomerne vzácne a nie lacné korenie, ktoré chuť...

Celý článok

Horúca čokoláda pre hormonálnu rovnováhu

Chcete si spríjemniť sychravé a studené novembrové dni? Vychutnajte si horúcu čokoládu, pri ktorej budete mať navyše dobrý pocit, že sa o seba staráte. Nie je to totiž obyčajná čokoláda. Je obohatená o 100% prírodný nápoj Laffe latte woman balance bio, ktorý bol vyvinutý tak, aby pomáhal nám ženám nastaviť hormonálnu rovnováhu počas našich cyklov a pred alebo v priebehu...

Celý článok

Ružičkový kel z panvičky s údeným tempehom a ryžou

Ružičkový kel je veľmi zdravá zelenina, ktorá má sezónu v zime. Okrem jeho nesporných nutričných predností, ako je vysoký obsah kyseliny listovej, vitamínu C a K, železa a vlákniny, je jeho výhodou rýchla príprava. A práve takýto rýchly a jednoduchý recept s ružičkovým kelom som pre vás pripravila. Ak budete mať ryžu uvarenú vopred, tak toto jedlo zvládnete uvariť za 20...

Celý článok

Brokolicové placky

Ak máte radi brokolicu tak ako my, tak si tieto placky obľúbite. Keďže placky všeobecne patria medzi mastnejšie jedlá, nerobievam ich často. Na druhej strane, tieto sú plné zeleniny a sú bez lepku, takže sú dobre stráviteľné. Vedeli ste, že brokolica obsahuje viac vitamínu C ako pomaranč? Na zeleninu má tiež pomerne vysoký obsah bielkovín a pre obsah nerozpustnej...

Celý článok

Fazuľový guláš s batátom a harissou

Fazuľový guláš sa dá pripraviť na mnoho spôsobov. Tento som pripravila s koreniacou pastou harissa a je výborný. Použila som jemnú harissa pastu, ktorá je len mierne pálivá. Guláš si tak mohol v pohode dať aj náš šesťročný syn. My s manželom sme si naše porcie ešte trochu doostrili chilli papričkami:) Chilli je v tomto ročnom období vhodné zaradiť do jedálnička. Pomáha...

Celý článok

Šošovicovo-zeleninový hrniec

Túto dobrotu som nazvala šošovicový hrniec, pretože nemá zmysel ho uvariť menej ako celý hrniec :) Nechcela som aby pripomínalo indický dal alebo curry, takže som ho zjemnila mandľovou smotanou. Pri troške plánovania máte tento hrniec uvarený za 30 minút. Len nesmiete zabudnúť vopred namočiť šošovicu. Počítajte minimálne s 2 hodinami, ja namáčam aspoň 3, aby som...

Celý článok

Granola s javorovým sirupom a orechami

Urobiť si dobrú a zdravú granolu je naozaj jednoduché a zvládne to každý. Jej výhodou je, že v dobre uzavretej nádobe vám vydrží aj mesiac a tak ju môžete mať stále po ruke. V chladničke ju skladovať nemusíte, stačí aby nebola na priamom slnku alebo pri tepelnom zdroji. Granola je pre mňa viac dezert alebo malý snack, než raňajky. Najradšej mám...

Celý článok

Zeleninová polievka s mungo fazuľkami

Hustá polievka, ktorá je plná zeleniny a zdravých strukovín je pre mňa jedným z pilierov zdravého stravovania. A ak je uvarená z poctivého zeleninového vývaru plného mineralov, platí to dvojnásobne. Chcete vedieť ako na takýto vývar? Prečítajte si tento článok >>> Zeleninový vývar – zázrak plný vitamínov a minerálov. Mungo fazuľky sa určite oplatí vyskúšať. Pochádzajú z Ázie, kde o ich zdravotných účinkoch...

Celý článok

Čokoládové muffiny

Majú intenzívnu čokoladovú chuť, vláčne cesto, ktoré nie je zbytočne mokré a na to, že sa jedná o zákusok, sú pomerne diétne. Jeden muffin obsahuje menej ako 5 g tuku. Klasickú múku som v nich nahradila ovsenou múkou, teda zmixovanými ovsenými vločkami. Ak použijete bezlepkové vločky, budete mať muffiny bez lepku. Dávam do nich tiež karobový prášok. Ak ho...

Celý článok

Vegan syrová quesadilla s tofu a kukuricou

Toto je dobrota. Netvrdím, že je to najzdravšie jedlo tu na blogu, ale pre občasné spestrenie sa hodí fantasticky. Postačí vám len niekoľko ingrediencií a za chvíľu máte hotové efektné a veľmi zaujímavé jedlo, ktoré navyše chutí akoby v ňom bol skutočný syr. Až na to, že vám po ňom zaručene nebude tak ťažko. Do tejto quesadilly som dala údené tofu,...

Celý článok