Táto kombinácia je naozaj výborná. Chuťovo jemná kaša skvele ladí s výraznejším tempehom a šalát Coleslaw to všetko krásne dopĺňa. Ak ich na tanieri nezabudnete dozdobiť niečim zeleným, tak máte ďalšie jedlo ideálne pre začínajúcu jar, kedy sú dni ešte pomerne chladné. Lístky polníčka alebo iného obľúbeného šalátu sa budú hodiť farebne aj chuťovo.
Celé jedlo začnite prípravou šalátu Coleslaw, ktorý potrebuje približne 2 hodiny na postátie. Pripravíte ho podľa tohto receptu >>> Šalát Coleslaw
Pšenovo – batátová kaša:
80 g pšena
2 stredne veľké batáty
malý kúsok zeleru (asi 50 g)
1 ČL soli
horúca voda alebo vývar (toľko aby o pár milimetrov prekryla pšeno so zeleninou v hrnci)
Tempeh na cibuľke:
1 údený tempeh
1 cibuľa
1 PL oleja
1/4 ČL mletej údenej papriky
1/4 ČL mletej kurkumy
1/4 ČL soli
Pšeno prepláchnite a dajte do hrnca spolu s batátmi nakrájanými na väčšie kúsky a zelerom nakrájaným na malé kúsky. Pridajte vodu alebo vývar a soľ a varte prikryté 15 – 25 minút podľa toho aké máte pšeno. Jemnejšie pšeno je uvarené za 15 minút, ale niektorým druhom to môže trvať aj 25 minút. Pšeno musí byť úplne uvarené.
Medzitým očistite cibuľu a nakrájajte ju nadrobno. Do panvičky dajte olej so soľou a speňte. Pridajte kurkumu a údenú papriku a dobre premiešajte.
Vložte na tenké plátky nakrájaný tempeh a opečte ho z obidvoch strán na miernom ohni. Občas premiešajte aby sa cibuľa nespálila. Mala by trochu chytiť farbu, čím získa fajn chuť. Hotový tempeh prikryte a udržujte v teple.
Uvarenú kašu zmixujte ponorným mixérom do hladka. Ak by sa vám zdala príliš hustá (záleží to od pšena), tak pridajte trochu horúcej tekutiny.
Ku kaši môžete pridať aj lyžicu lahôdkového droždia, ale nie je to nutné.
Zmixovanú kašu ochutnajte a v prípade potreby dochuťte. Mala by mať ale jemnú mierne nasladlú chuť, ktorá vyváži výraznejšiu chuť údeného tempehu s korením.
Podávajte so šalátom Coleslaw.
Dobrú chuť ♥
Ochutnajte aj ďalšie recepty s tempehom:
Nové zemiaky pečené v horčicovej marináde s vegan bryndzou a tempehovými výpečkami