Šalát Coleslaw

Coleslaw je klasika. No aj klasika sa dá pripraviť bez hromady tuku. Tofu tatarka ho obsahuje podstatne menej než tá klasická, vaječná. Vďaka ryžovej smotane, ktorá je prirodzene sladká, nemusíme použiť ani cukor, ktorý sa uvádza v pôvodných receptoch na tento výborný šalátik.

Ingrediencie na 4 porcie:

300 g bielej kapusty
1 mrkva
1 menšia cibuľa
malý kúsok zeleru
3 PL umeoctu
1 tofu tatarka alebo asi 100 ml (vegan) majonézy
2 PL ryžovej smotany
čierne korenie


Potrebný čas: 20 min + asi 1 hodina na odležanie

Postup:

Kapustu a cibuľu nakrájame na veľmi jemné kocky. Mrkvu a zeler nastrúhame na strúhadle. K takto pripravenej zelenine pridáme 3 lyžice umeocta, premiešame a rukou poriadne pomačkáme. Necháme postáť zhruba hodinu. Potom pridáme ostatné ingrediencie a dobre premiešame.

Coleslaw sa výborne hodí ako šťavnatý doplnok k suchším jedlám (napríklad fašírky alebo falafel). Výborne tiež doplní chlebík s nátierkou.

Dobrú chuť

Soňa Maléterová
Milujem jedlo a už niekoľko rokov ho varím chutne, zdravo a ľahko. Hovorím tomu LÁSKAVÉ VARENIE, pretože pri ňom vzniká jedlo láskavé k telu aj duši. Jedlo, ktoré telu prospeje a omladí ho. Rada sa s vami podelím o užitočné informácie a skúsenosti, vďaka ktorým sa budete cítiť a vyzerať lepšie. Viac sa o mne dozviete tu >>
Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité iba pre účely zpracovania tohto komentára. Zásady ochrany osobných údajov.