Arašidové srdiečka s datľovým krémom

Arašidové srdiečka s datľovou plnkou

Tieto srdiečka sú určené milovníkom arašidov či arašidového masla. Chutia po nich celkom výrazne. Do cesta som dala jemné arašidové maslo, ktorým som nahradila polovicu tukovej časti cesta. Keďže krém je z datlí, príde mi celkom sladký. Preto som cesto osladila menej.  Nemám veľmi rada presladené koláčiky.  Ak máte radi sladšie, cesto si pokojne viac prislaďte.

Počítajte s tým, že budú potrebovať asi 2 dni, aby zmäkli a chute sa mohli krásne prepojiť.

Ingrediencie:

Na cesto:
200 g hladkej špaldovej múky
100 g jemného arašidového masla
100 g rastlinného tuku (napríklad Alsan bio)
65 g ryžového sirupu

Na krém:
100 g sušených datlí bez kôstok
2 PL mandľového masla
trošku soli podľa chuti

Na polevu použite vysokopercentnú horkú čokoládu alebo si pripravte vlastnú bez cukru:
1 PL kakaového masla (môžete nahradiť 1 PL kokosového tuku)
1 PL kokosového tuku
6 PL kvalitného kakaa
2 PL ryžového sirupu
10 kvapiek tekutej stévie

 


Potrebný čas: 2 hodiny + odpočívanie cesta aspoň 1 hodinu

Srdiečka s arašidovým maslom, datľovou plnkou a čokoládovou polevou

Postup:

Sušené datle bez kôstok namočíme do vody a necháme ich takto cez noc aby pekne zmäkli.

Všetky ingrediencie na cesto dobre premiešame a rukou  vypracujeme kompaktné cesto. Necháme ho v uzavretej nádobe alebo vo fólii odpočívať v chladničke aspoň jednu hodinu. Ale môžeme si ho pripraviť aj deň vopred.

Rúru na pečenie nastavíme na 170 stupňov. Pripravíme si dva plechy, ktoré vyložíme papierom na pečenie. Odpočinuté cesto vyvaľkáme na múkou vysypanej doske na hrúbku asi 3 milimetre. Povykrajujeme srdiečka prípadne iné tvary a dáme ich piecť na 12-15 minút. Nemali by veľmi zhnednúť, mali by ostať pekne svetlé.

Krém si pripravíme tak, že vodu z namočených datlí zlejeme a datle zmixujeme v stolnom mixéri spolu s ostatnými ingredienciami na jemný krém.

Srdiečka naplníme krémom a zlepíme. Potom ich namáčame v čokoládovej poleve. Tú si pripravíme tak, že vo vodnom kúpeli (vodu nevaríme) necháme rozpustiť tuk, potom k nemu pridáme ostatné ingrediencie a dobre premiešame.

Srdiečka  môžete ozdobiť nasekanými arašidami alebo inými orieškami.

Dobrú chuť ♥

Arašiové srdiečka s datľovou plnkou bez cukru

Soňa Maléterová
Milujem jedlo a už niekoľko rokov ho varím chutne, zdravo a ľahko. Hovorím tomu LÁSKAVÉ VARENIE, pretože pri ňom vzniká jedlo láskavé k telu aj duši. Jedlo, ktoré telu prospeje a omladí ho. Rada sa s vami podelím o užitočné informácie a skúsenosti, vďaka ktorým sa budete cítiť a vyzerať lepšie. Viac sa o mne dozviete tu >>

Stiahnite si zdarma e-book

Prečo a ako viac variť bez mäsa, mlieka, vajec a cukru

Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Vaše osobné údaje budú použité iba pre účely zpracovania tohto komentára. Zásady ochrany osobných údajov.