Tieto srdiečka sú určené milovníkom arašidov či arašidového masla. Chutia po nich celkom výrazne. Do cesta som dala jemné arašidové maslo, ktorým som nahradila polovicu tukovej časti cesta. Keďže krém je z datlí, príde mi celkom sladký. Preto som cesto osladila menej. Nemám veľmi rada presladené koláčiky. Ak máte radi sladšie, cesto si pokojne viac prislaďte.
Počítajte s tým, že budú potrebovať asi 2 dni, aby zmäkli a chute sa mohli krásne prepojiť.
Na cesto:
200 g hladkej špaldovej múky
100 g jemného arašidového masla
100 g rastlinného tuku (napríklad Alsan bio)
65 g ryžového sirupu
Na krém:
100 g sušených datlí bez kôstok
2 PL mandľového masla
trošku soli podľa chuti
Na polevu použite vysokopercentnú horkú čokoládu alebo si pripravte vlastnú bez cukru:
1 PL kakaového masla (môžete nahradiť 1 PL kokosového tuku)
1 PL kokosového tuku
6 PL kvalitného kakaa
2 PL ryžového sirupu
10 kvapiek tekutej stévie
Sušené datle bez kôstok namočíme do vody a necháme ich takto cez noc aby pekne zmäkli.
Všetky ingrediencie na cesto dobre premiešame a rukou vypracujeme kompaktné cesto. Necháme ho v uzavretej nádobe alebo vo fólii odpočívať v chladničke aspoň jednu hodinu. Ale môžeme si ho pripraviť aj deň vopred.
Rúru na pečenie nastavíme na 170 stupňov. Pripravíme si dva plechy, ktoré vyložíme papierom na pečenie. Odpočinuté cesto vyvaľkáme na múkou vysypanej doske na hrúbku asi 3 milimetre. Povykrajujeme srdiečka prípadne iné tvary a dáme ich piecť na 12-15 minút. Nemali by veľmi zhnednúť, mali by ostať pekne svetlé.
Krém si pripravíme tak, že vodu z namočených datlí zlejeme a datle zmixujeme v stolnom mixéri spolu s ostatnými ingredienciami na jemný krém.
Srdiečka naplníme krémom a zlepíme. Potom ich namáčame v čokoládovej poleve. Tú si pripravíme tak, že vo vodnom kúpeli (vodu nevaríme) necháme rozpustiť tuk, potom k nemu pridáme ostatné ingrediencie a dobre premiešame.
Srdiečka môžete ozdobiť nasekanými arašidami alebo inými orieškami.
Dobrú chuť ♥