Tento šalát na podporu imunity je z varenej cvikly a červenej cibule. Spolu s kvalitným olivovým olejom lisovaným za studena, petržlenovou vňaťou a super zdravým umeoctom sa postará o poriadnu dávku vitamínov pre vaše zdravie. Navyše výborne chutí, je svieži a podporí vaše trávenie. No nie je to plnohodnotné jedlo. Odporúčam vám dať si ho pred hlavným jedlom ako „starter“ alebo ako prílohu...
Celý článok
Predstav si, že by si mala 24 hodín denne pri sebe niekoho, kto by takmer všetko, čo urobíš či neurobíš, komentoval: „Toto si nemala hovoriť.“ „Zase si zjedla čokoládu? Veď ešte viac priberieš.“ „Ty krava, prečo si si brala k telke tie chipsy?“ „Zajtra vynechaj raňajky a celý deň zabudni na sladké, keď si sa dnes večer prejedla.“...
Celý článok
Tento ľahký, osviežujúci šalát plný letnej zeleniny a byliniek si zamilujete. Tabbouleh pochádza z blízkeho východu, je obľúbený v Turecku či Sírii a v Libanone je národným jedlom. Hlavnú rolu v ňom hraje zelenina a bylinky, hlavne petržlenová vňať. Tou sa v ňom naozaj nešetrí, ale patrí tu aj mäta, ktorá je v lete ideálna pre naše telo. No nezabudnite ani na bulgur, pretože...
Celý článok
Máte radi paradajkovú polievku? Ak áno, tak do nej pridajte cuketu nakrájanú na kúsky. Pokojne môže byť aj veľká prerastená, len v tom prípade ju ošúpte. Vylepšíte tak výživovú hodnotu polievky, pretože cuketa má síce málo kalórií, ale veľa vitamínov. Navyše obidve tieto zeleniny prispievajú k zdraviu nášho srdca. Cuketa vďaka kombinácii vlákniny a draslíka, paradajky vďaka lykopénu. Naše srdce...
Celý článok
Tento šťavnatý šalát plný chutí si zamilujete. Takéto jedlá sú ideálne na leto, pretože vás neprehrievajú, no zároveň vám dodajú všetky potrebné živiny dôležité pre rovnováhu vášho tela. Štíhle a zdravé telo nie je o diétach, ale o dlhodobej rovnováhe. Vyskúšajte aj ďalšie skvelé letné recepty, vďaka ktorým budete štíhle aj bez hladu. Medzi najpopulárnejšie patrí letný osviežujúci šošovicový...
Celý článok
Poznáte pilaf? Je to pokrm typický pre východnú Európu a Stredný východ. Jeho základ tvorí ryža alebo pšeničný bulgur. Existuje veľa variantov, podľa toho čo do neho pridáte. Ja som pre vás pripravila recept na tento jednoduchý a zdravý pilaf s celozrnným bulgurom, zeleninou a cícerom. Príprava vám nezaberie viac ako pol hodiny a výsledkom bude tzv. kompletné jedlo. Teda jedlo, ktoré...
Celý článok
Najlepšie obdobie na konzumáciu žihľavy je na jar. Žihľava je jednou z najlepších divokých byliniek, ktorá čistí krv a je bohatá na množstvo cenných látok vrátane železa a chlorofylu. V jarných mesiacoch nedám dopustiť na čistiaci žihľavový čaj, ktorý popíjam medzi jedlami. Ale dopriať si ju môžete aj priamo v jedlách. Napríklad v šaláte, v polievke či v týchto chutných a jednoduchých tofu guľkách so žihľavou. Tofu vám...
Celý článok
Radi skúšate nové jedlá, kombinácie a chute? V tom prípade vám odporúčam tieto lievance naslano plné rastlinných bielkovín, železa a chlorofylu. Sú jednoduché na prípravu, budete ale potrebovať stolný mixér. Tyčový mixér vám nebude stačiť, chceme dobre zmixované a napenené cesto. Prečo vyskúšať tieto lievance: sú diétne a nízkokalorické dodajú vám dobre stráviteľné bielkoviny zo šošovice sú bohaté na železo – obsahuje...
Celý článok
Ak aj ty patríš medzi ženy, ktoré by chceli schudnúť, ale zatiaľ sa im to nedarí, nevešaj hlavu. To, že sa ti to zatiaľ nepodarilo, neznamená, že to ešte nemôže dopadnúť dobre… Začni tým, že nebudeš robiť rovnakú chybu ako väčšina žien, ktorým chudnutie nejde alebo im ide len na chvíľu a kilá sú po čase znovu naspäť....
Celý článok
Po tejto voňavej krupici vám bude na žalúdku ľahúčko, verte mi. Je to pre telo niečo úplne iné ako klasická krupica zo pšenice varená v kravskom mlieku. Celozrnná špalda a pohánka majú oveľa vyššiu nutričnú hodnotu a sú podstatne lepšie stráviteľné. Pohánka vás navyše, v kombinácii so škoricou a perníkovým korením, krásne prehreje a to sa v zime hodí. Okrem toho si doplníte...
Celý článok