Vegan syrová quesadilla s tofu a kukuricou

Toto je dobrota. Netvrdím, že je to najzdravšie jedlo tu na blogu, ale pre občasné spestrenie sa hodí fantasticky. Postačí vám len niekoľko ingrediencií a za chvíľu máte hotové efektné a veľmi zaujímavé jedlo, ktoré navyše chutí akoby v ňom bol skutočný syr. Až na to, že vám po ňom zaručene nebude tak ťažko.

Do tejto quesadilly som dala údené tofu, pretože som ju chcela mať čo najviac podobnú s kuracou, ktorú som si dávno pred rokmi veľmi rada dávala v jednej americkej reštaurácii. A vyšlo to, chutí veľmi podobne. Tofu môžete pokojne nahradiť uvarenou hnedou fazuľou a celý postup zachovať. 

Viete čo ma najviac prekvapilo? Prezradím vám. Za tie roky, čo som prešla na rastlinnú stravu a hlavne som pochopila, že práve mlieko mi robilo najviac problémov, som nikdy nemala potrebu skúšať náhražky syrov. Očakávala som divnú, neautentickú chuť. O to viac som bola prekvapená, keď som ochutnala vegan syry Violife.

Violife spomínam v tomto recepte práve preto, že s inou značkou vegan syrov nemám žiadnu skúsenosť a tieto ma svojou chuťou veľmi príjemne prekvapili. Naviac sú bez lepku, bez sóje, bez orechov a bez konzervantov. Takže vhodné pre mnohých alergikov.

Nie je to platená reklama :) Nikdy by som vám tu neodporúčala niečo, s čím nie som absolútne spokojná.

Quesadilla výborne chutí s avokádovým dipom a tiež s kyslou vegan smotanou či jogurtom, ktoré si vyladíte podľa vlastnej chuti. Nesmie chýbať kopec pestrej zeleniny.

Ingrediencie na 1 quesadillu:

150 g údeného tofu
150 g vegan syru Violife príchuť Original (strúhaný alebo bloček)
2 pšeničné tortily
1 PL olivového oleja
1 menšia červená cibuľa
4 – 5 PL sterilovanej kukurice (dávam prednosť tej v skle a v bio kvalite)
soľ (myslite na to, že syr aj tofu sú slané, takže stačí máličko)
mleté čierne korenie

Na podávanie:

1 avokádo rozmačkané s troškou umeoctu a korením alebo  avokádová majonéza
vegan jogurt alebo smotana zmiešaná s lyžičkou vegan majonézy a/alebo s troškou cesnaku
rôzne druhy zeleniny podľa chuti


Potrebný čas: 20 minút

Postup:

Cibuľu na panvici speňte na mierne osolenom oleji. Pridajte tofu, nakrájané na asi 0,5 cm veľké kocky a zasypte čiernym mletým korením. Restujte, kým tofu mierne chytí farbu. Trvá to 5-10 minút.

Potom primiešajte odkvapkanú kukuricu a ešte chvíľu spoločne prehrejte.

Na 1 tortilu rovnomerne rozvrstvite polovicu nastrúhaného vegan syra. Na ňu rovnomerne po celej ploche rozložte tofu zmes z panvičky. A nakoniec posypte zbytkom nastrúhaného syra. Priklopte druhou tortilou a jemne rukou pritlačte.

Opatrne preložte na vyhriaty gril alebo na čistú panvicu. Panvicu odporúčam prikryť. Opekajte na stredne silnej intenzite, kým sa syr nezačne roztekať.

Medzitým si pripravte omáčky a veľa zeleniny podľa vlastnej chuti :)

Teplú tortilu preložte na drevené prkienko a poriedne ostrým nožom rozrežte na 4 časti.

Dobrú chuť♥

Soňa Maléterová
Milujem jedlo a už niekoľko rokov ho varím chutne, zdravo a ľahko. Hovorím tomu LÁSKAVÉ VARENIE, pretože pri ňom vzniká jedlo láskavé k telu aj duši. Jedlo, ktoré telu prospeje a omladí ho. Rada sa s vami podelím o užitočné informácie a skúsenosti, vďaka ktorým sa budete cítiť a vyzerať lepšie. Viac sa o mne dozviete tu >>
Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité iba pre účely zpracovania tohto komentára. Zásady ochrany osobných údajov.