Túto výbornú nátierku vykúzlite len z piatich ingrediencií. Ak máte radi sušené paradajky, rozhodne ju vyskúšajte. Prečo?
100 g červenej šošovice polenej, lúpanej
2 PL slnečnicových jadierok nepražených a nesolených
soľ podľa chuti (dávam asi 1/4 ČL)
sušená bazalka
7 ks sušených paradajok v oleji
Červenú šošovicu poriadne opláchnite v studenej vode a dajte variť do dvojnásobku vody so soľou, slnečnicovými jadierkami a sušenou bazalkou. Trvá to približne 15 minút.
Nechajte trochu vychladnúť a ak vám v hrnci ostala prebytočná voda, zlejte ju.
Uvarenú šošovicu dajte do mixéra, pridajte odkvapkané sušené paradajky v oleji a dobre zmixujte.
Podávajte na kvalitnom kváskovom chlebíku. Výborne chutí doplnená klíčkami žeruchy, redkvičky či munga. Doplňte čerstvou a kvasenou zeleninou.
Skladujte v chladničke v uzavretej nádobe približne 3 dni.
Dobrú chuť