Svieži, chutný, jednoduchý a nebudete po ňom zakrátko hladní. Perfektný šalát pre teplé letné dni. Chutí dobre aj studený, takže si ho môžete vziať so sebou v krabičke na výlet alebo do práce. Kuskus je v tomto recepte krásne žltý a chutný vďaka kurkume. A keď si tento šalátik na tanieri doplníte niekoľkými kúskami naparenej zeleninky podľa vašej chuti, dodáte telu všetko potrebné, čo potrebuje. Viac sa o tom môžete dozvedieť v tomto Ebooku zdarma.
180 g celozrnného kuskusu
6 PL uvareného cíceru
1 zrelé avokádo
8 sušených paradajok v oleji
450 ml horúcej vody alebo zeleninového vývaru
1/2 ČL kurkumy
soľ podľa chuti (dala som približne 1/3 ČL)
1 PL sezamového oleja
1 PL čerstvo vytlačenej šťavy z citróna
trošku mletého čierneho korenia
poriadna hrsť petržlenovej vňate
Cícer uvaríme podľa návodu (spravidla sa v tlakovom hrnci varí 1 hodinu). Doporučujem variť ho bez soli, s kúskom sušenej morskej riasy a/alebo so saturejkou či majoránkou.
Na panvicu dáme olej, soľ a kurkumu a krátko spolu prehrejeme. Pridáme kuskus a 1-2 minúty za stáleho miešania smažíme. Potom prilejeme horúcu vodu alebo zeleninový vývar (prikláňam sa k vývaru, dodá nám vitamíny a minerály). Povaríme na miernom ohni dve minúty a prikryté necháme ešte 10-15 minút odpočívať.
Medzitým si ošúpeme avokádo a nakrájame ho na asi 1,5 cm kúsky. Pokvapkáme citrónovou šťavou, jemne osolíme a zľahka okoreníme čiernym korením. Sušené paradajky nakrájame na tenké kúsky. Petržlenovú vňať posekáme najemno.
Kuskus premiešame s cícerom, pridáme sušené paradajky a petržlenovú vňať. Nakoniec primiešame avokádo.
Dobrú chuť