Perníková ovsená kaša s tekvicou

Táto lahodná ovsená kaša vám zlepší sychravé ráno :) Vonia po perníku, je prirodzene sladká a plná zdraviu prospešných látok. Počítajte, že na jej prípravu budete potrebovať zhruba pol hodinu, ale je to jednoduché.

Robievam ju z muškátovej tekvice. Môžete dať aj maslovú (tú v tvare hrušky). Túto tekvicu je potrebné ošúpať. Ak chcete ušetriť čas, pripravte si ju vopred večer. Ošúpte ju a pokrájajte na približne centimetrové kocky.

Orieškové maslo krásne pozdvihne chuť kaše. Mne v nej najviac chutí maslo z lieskových orieškov, ale určite nič nepokazíte ani iným orieškovým maslom, napríklad mandľovým alebo arašidovým.

Kaša je vďaka ryžovému mlieku a tekvici prirodzene sladká, ale môžete ju priamo na tanieri či v miske ešte dosladiť ryžovým sladom alebo sirupom.

Ingrediencie na 1 porciu:

140 g muškátovej tekvice
štipka soli
150 ml ryžového mlieka
60 g jemných ovsených vločiek (pre bezlepkový variant použite vločky bez lepku)
mletá škorica podľa chuti
1/4 ČL perníkového korenia
1 ČL orieškového masla (dávam maslo z lieskových orieškov, môžete dať aj mandľové či arašidové)
1 ČL ryžového sladu
vlašské alebo pekanové orechy na ozdobenie


Potrebný čas: 30 minút

 

Postup:

Tekvicu ošúpte a pokrájajte na kocky veľké približne 1 cm. Vložte do rendlíka, zalejte ryžovým mliekom, pridajte štipku soli a trošku mletej škorice. Priveďte k varu a prikryté varte 20 minút na slabšom plameni.

Mäkkú uvarenú tekvicu priamo v rendlíku rozmačkajte vareškou na kašu.

Ovsené vločky dvakrát v miske preláchnite v studenej vode. Prípadné nečistoty nechajte vyplávať na povrch a vodu zlejte. Vločky primiešajte k uvarenej tekvici, pridajte asi štvrť lyžičky perníkového korenia. Krátko  spoločne povarte, kým sa všetko spojí a kaša trochu zhustne.

Odstavte z plameňa a vmiešajte orieškové maslo.

Podávajte s ryžovým sladom a orieškami.

Dobrú chuť ♥

Vyskúšali ste tento recept? Dajte mi prosím vedieť, ako sa vám páčil. Môžete to napísať priamo tu do komentára, alebo na Facebooku. Ak ma sledujete na Instagrame, pochváľte sa, odfoťte svoj výtvor a nezabudnite ho označiť @laskavevarenie. Rada budem vašu fotku zdieľať. Vďaka!

Soňa Maléterová
Milujem jedlo a už niekoľko rokov ho varím chutne, zdravo a ľahko. Hovorím tomu LÁSKAVÉ VARENIE, pretože pri ňom vzniká jedlo láskavé k telu aj duši. Jedlo, ktoré telu prospeje a omladí ho. Rada sa s vami podelím o užitočné informácie a skúsenosti, vďaka ktorým sa budete cítiť a vyzerať lepšie. Viac sa o mne dozviete tu >>
Komentáre
  1. Darina píše:

    Dobrý večer, idem pochváliť Vašu pernikovú ovsenú kašu s tekvicou, je fakt výborná, jej chuťou som bola milo prekvapená. Robila som si ju teraz večer na zajtrajšie raňajky, ale ochutnať som musela už teraz

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité iba pre účely zpracovania tohto komentára. Zásady ochrany osobných údajov.