Krémová polievka zo zelenej špargle

Toto je veľmi jednoduchá a rýchla polievka, ktorú, dúfam, ocenia všetci milovníci špargle. O zdravotných benefitoch tejto zaujímavej zeleniny som písala v jednom zo starších receptov so špargľou >>> Cestoviny so špargľou v citrónovo-tymianovej omáčke

Určite nevynechajte citrón

Polievku som ochutila mletým citrónovým korením. Ak ho nemáte, pokojne môžete použiť mleté čierne korenie. Ale na konci určite nevynechajte citrónovú šťavu. Bez nej by to bola nuda, skutočne pozdvihne chuť tejto polievky.

Ingrediencie:

500 g špargle
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1/2 ČL soli
1 PL oleja (dávam olivový alebo slnečnicový)
trochu mletého citrónového korenia (môžete nahradiť mletým čiernym korením)
500 ml horúceho zeleninového vývaru
100 ml mandľovej smotany (alebo inej rastlinnej smotany okrem kokosovej)
1 ČL bielej miso pasty
2 – 3 PL čerstvo vytlačenej šťavy z citrónu
citrónový olej, bylinky a slnečnicové jadierka na podávanie (nemusí byť) 


Potrebný čas: 15 minút

Postup:

Zeleninový vývar dajte zohrievať a medzitým očistite špargľu, cibuľu a cesnak.

Odlomte drevnaté konce špargle a nakrájajte ju na asi štvorcentimetrové kúsky. Cibuľu pokrájajte nadrobno.

Na osolenom oleji speňte cibuľu. Pridajte, špargľu a nasekaný alebo popučený cesnak. Okoreňte a 3 minúty restujte. Občas premiešajte.

Zalejte horúcim vývarom a na miernom ohni varte prikryté 5 – 6 minút. Keď je špargľa mäkká, pridajte smotanu a ešte krátko povarte.

Odstavte z ohňa, potom doplňte lyžičku bielej miso pasty a ponorným mixérom zmixujte na jemný krém.

Dochuťte čerstvou citrónovou šťavou, ktorú pridávajte postupne.

Na tanieri môžete ozdobiť citrónovým olejom, bylinkami alebo slnečnicovými jadierkami.

Dobrú chuť ♥

Vyskúšali ste tento recept? Dajte mi prosím vedieť, ako sa vám páčil. Môžete to napísať priamo tu do komentára, alebo na Facebooku. Ak ma sledujete na Instagrame, pochváľte sa, odfoťte svoj výtvor a nezabudnite ho označiť @laskavevarenie. Rada budem vašu fotku zdieľať. Vďaka!

 

Milujem jedlo a už niekoľko rokov ho varím chutne, zdravo a ľahko. Hovorím tomu LÁSKAVÉ VARENIE, pretože pri ňom vzniká jedlo láskavé k telu aj duši. Jedlo, ktoré telu prospeje a omladí ho. Rada sa s vami podelím o užitočné informácie a skúsenosti, vďaka ktorým sa budete cítiť a vyzerať lepšie. Viac sa o mne dozviete tu >>
Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité iba pre účely zpracovania tohto komentára. Zásady ochrany osobných údajov.