Rumové guľky inak

Ak máte radi nepečené rumové guľky, vyskúšajte ich zdravšiu verziu. Namiesto cukru v nej nájdete javorový sirup. Veľké množstvo masla som oproti pôvodnému receptu nahradila zdravším mandľovým maslom, ktorého naozaj nie je potrebné také veľké množstvo.

Ako základ cesta som použila vegan sušienky, ktoré sú sladené len jabĺčkami a ryžovým sirupom. Tie len jednoducho zmixujete. A tiež balíček bezlepkového BB pudingu. Teda nie starú dobre známu krabičku klasického BB pudingu, ale menší 60 gramový sáčok bezlepkového BB pudingu.

Tento recept som zaradila medzi bezlepkové, keďže stačí ak použijete bezlepkové sušienky alebo piškóty a bude bez lepku.

Do cesta pridávam aj silné espresso alebo kávu. Dávam bezkofeinovú, keďže guľky chutia aj nášmu synčekovi. Ak budete pripravovať guľky len pre dospelých, rumovú arómu môžete nahradiť rumom.

Vyskúšajte tieto výborné guľôčky

Pretože sú:

  • jednoduché a zvládne ich aj úplný začiatočník
  • máte ich hotové za chvíľu
  • budete potrebovať len niekoľko ingrediencií
  • neobsahujú zbytočne veľa tuku a žiadny rafinovaný cukor

Ingrediencie:

100 g vegan sušienok bez cukru (napríklad špaldové jablkové kačičky od Zemanky) alebo pre bezlepkovú verziu pšenové piškóty
1 balíček (60g) bezlepkového BB pudingu Dr. Oetker
80 g mandľového masla
4 PL javorového sirupu
4 PL silného espressa
1,5 ČL rumovej arómy (alebo rumu)

vlašské orechy, mandle, kakao alebo strúhaný kokos na obalenie guliek


Potrebný čas: 30 minút

Jednoduchý recept na výborné rumové guľky v zdravšej verzii

Postup:

Sušienky zmixujte na konzistenciu múky.

Pridajte k nim ostatné ingrediencie a dobre lyžicou miešajte. Vznikne tuhé cesto, z ktorého rukou tvarujte guľky požadovanej veľkosti. Cesto sa na prvý pohľad môže zdať príliš suché, ale v rukách pekne zmäkne a dajú sa z neho tvarovať guľky.

Cesto pred tvarovaním guliek ochutnajte a v prípade potreby mierne doslaďte či pridajte rum alebo kávu. Vylaďte si ho podľa svojej chute:)

Guľky obaľte v jemne nasekaných orechoch, strúhanom kokose alebo ich „vykúpte“ v kvalitnom kakae.

Dobrú chuť

Vyskúšali ste tento recept? Dajte mi prosím vedieť, ako sa vám páčil. Môžete to napísať priamo tu do komentára, alebo na Facebooku. Ak ma sledujete na Instagrame, pochváľte sa, odfoťte svoj výtvor a nezabudnite ho označiť @laskavevarenie. Rada budem vašu fotku zdieľať. Vďaka!

 

Soňa Maléterová
Milujem jedlo a už niekoľko rokov ho varím chutne, zdravo a ľahko. Hovorím tomu LÁSKAVÉ VARENIE, pretože pri ňom vzniká jedlo láskavé k telu aj duši. Jedlo, ktoré telu prospeje a omladí ho. Rada sa s vami podelím o užitočné informácie a skúsenosti, vďaka ktorým sa budete cítiť a vyzerať lepšie. Viac sa o mne dozviete tu >>
Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité iba pre účely zpracovania tohto komentára. Zásady ochrany osobných údajov.