Kokosová panna cotta s mangom

Panna cotta z kokosového mlieka bez cukru

Jedným z úžasných benefitov cestovania je ochutnávanie. A práve vďaka cestovaniu vznikol aj tento recept. Lahodnú kokosovú panna cottu s mangom som totiž ochutnala v Hong Kongu a odvtedy som na ňu neprestala myslieť. Na prvý pokus sa nepodarila podľa mojich predstáv (či skôr spomienok z Hong Kongu), ale zato sme si s Olikom užili jej fotenie. Takže som skúšala ďalej a vyladila jej chuť aj konzistenciu. Skromne dúfam, že vám bude chutiť. A ak máte radi jahody, vyskúšajte tiež moju jahodovú panna cottu.

Základ je kokosové mlieko

Do tejto dobroty dávam kvalitné kokosové mlieko v krabici značky Aroy-D. Ak ho nemáte, môžete použiť aj mlieko z plechovky. Vačšinou mávajú objem 400 ml. V recepte uvádzam 450 ml, ale to nevadí. Pokojne dajte o 50 ml viac ryžového mlieka.

Ingrediencie:

450 ml kokosového mlieka
100 ml ryžového mlieka
1 PL ryžového sirupu
1 PL javorového sirupu
1 menšia kopcovitá ČL škrobu kuzu
1 menšia zarovnaná ČL prírodnej želatíny agar-agar
1 menšia vetvička čerstvej mäty + zopár lístkov na ozdobenie dezertu
1-2 dozreté mangá


Potrebný čas: 20 minút + chladnutie

Lahodná panna cotta z kokosového mlieka s mangom

Postup:

Kokosové mlieko a obidva sirupy dáme ohrievať do menšieho hrnca na miernom plameni. Prihodíme k ním vetvičku čerstvej mäty vcelku. Občas premiešame.

V samostatnej nádobe dobre zmiešame studené ryžové mlieko s kuzu a agar-agarom.

Kuzu je veľmi zdravý a posilňujúci škrob, ktorý kúpite v zdravej výžive. Je zásadotvorný a preto sa hodí do sladkostí či ovocia, ktoré nás prekysľujú. Viac sa o ňom dočítate tu >>> Dochuťte si jedlo zdravo, robte to ako Japonci. 

Keď začne sladká kokosová zmes vrieť, vyberieme mätu a k zmesi vlejeme ryžové mlieko. Za stáleho miešania privedieme k varu a varíme 1 minútu. Zmes bude riedka, ale po vychladnutí krásne ztuhne.

Odstavíme a prelejeme do 3 väčších alebo 4 menších pohárov. Necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Občas opatrne premiešame, aby mala panna cotta jednotnú štruktúru. Potom ju môžeme preložiť do chladničky.

Na ztuhnutú kokosovú vrstvu dáme mango. Robím to tak, že jednu časť manga zmixujem a druhú časť pokrájam na menšie kocky. Ozdobíme vetvičkou mäty a môžeme podávať.

Dobrú chuť

Vyskúšali ste tento recept? Dajte mi prosím vedieť, ako sa vám páčil. Môžete to napísať priamo tu do komentára, alebo na Facebooku. Ak ma sledujete na Instagrame, pochváľte sa, odfoťte svoj výtvor a nezabudnite ho označiť @laskavevarenie. Vďaka!

Soňa Maléterová
Milujem jedlo a už niekoľko rokov ho varím chutne, zdravo a ľahko. Hovorím tomu LÁSKAVÉ VARENIE, pretože pri ňom vzniká jedlo láskavé k telu aj duši. Jedlo, ktoré telu prospeje a omladí ho. Rada sa s vami podelím o užitočné informácie a skúsenosti, vďaka ktorým sa budete cítiť a vyzerať lepšie. Viac sa o mne dozviete tu >>
Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité iba pre účely zpracovania tohto komentára. Zásady ochrany osobných údajov.