Redkvičkový šalát s jogurtom

Redkvičky sú diétne a veľmi zdravé. Podľa vedeckých štúdií majú veľmi pozitívny vplyv na naše genetické predispozície. Platí to o všetkých druhoch reďkoviek. Tradičná čínska medicína im zas pripisuje blahodárny vplyv na pečeň a schopnosť pomáhať nášmu telu s metabolizmom tukov. Preto sa oplatí zaradiť ich do denného jedálnička a to najviac na jar a v lete.

Možností je veľa. Pridajte ich na tanier k jedlu len tak alebo vo forme tohoto osviežujúceho letného šalátu. Ich zdraviu prospešné vlastnosti ešte viac zvýrazní, ak ich nafermentujete. Napríklad v kombinácii s cviklou. Alebo si semienka redkvičiek naklíčte.

Vyskúšajte tiež túto výbornú nátierku z podlhovastej bielej reďkovky.

Ingrediencie na 3 – 4 porcie:

3 zväzky redkvičiek
štipka soli
200 g (vegan) jogurtu alebo kyslej smotany
1,5 PL umeoctu
trošku šťavy z citrónu
4 PL strúhanej mozzarely (ja dávam vegánsku)
voliteľné: klíčky redkvičky na podávanie

Potrebný čas: 15 minút

Postup:

Redkvičky dobre umyte a nakrájajte na čo najtenšie plátky.
Preložte do misky, zasypte štipkou soli a premiešajte.
V inej miske dobre vymiešajte (vegan) grécky jogurt alebo kyslú smotanu s umeoctom a primiešajte ju ku redkvičkám.
Pokvapkajte troškou citrónovej šťavy. Nedávam jej veľa, lebo umeocot je kyslo-slaný, ale trošku citrónu šalátik príjemne osvieži.
Posypte (vegan) strúhanou mozzarelou a ozdobte klíčkami redkvičky, mikrozeleninou alebo šalátovými lístkami podľa chuti.

Dobrú chuť ♥

 

Soňa Maléterová
Milujem jedlo a už niekoľko rokov ho varím chutne, zdravo a ľahko. Hovorím tomu LÁSKAVÉ VARENIE, pretože pri ňom vzniká jedlo láskavé k telu aj duši. Jedlo, ktoré telu prospeje a omladí ho. Rada sa s vami podelím o užitočné informácie a skúsenosti, vďaka ktorým sa budete cítiť a vyzerať lepšie. Viac sa o mne dozviete tu >>
Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité iba pre účely zpracovania tohto komentára. Zásady ochrany osobných údajov.