Mám pre vás tip na výbornú a rýchlu prílohu k bielkovine, napríklad k týmto fazuľovým fašírkam či k falafelu. Ale tento zeleninový kuskus si pokojne môžete dať ako odľahčený obed alebo večeru.
Dávam prednosť celozrnnému kuskusu, pretože je o niečo zdravší a má viac vlákniny. Ale nie je to podmienka.
400 ml horúcej vody
200 ml kuskusu (dávam celozrnný kuskus)
1/2 kocky zeleninového bujónu
4 – 5 menších červených cibuliek
2 PL olivového oleja
1/2 ČL morskej soli
mleté čierne korenie
2 – 3 ČL balzamikovej redukcie
šťava z polovice citróna
2 poriadne hrste čerstvého baby špenátu
Prevarte vodu a rozpustite v nej zeleninový bio bujón. Dávam polovicu kocky.
Kuskus zalejte pripravenou tekutinou (teda rozpusteným bujónom), premiešajte a minútu povarte. Potom nechajte prikryté ešte aspoň 10 minút.
Cibuľky očistite a nakrájajte na štvrťky. Baby špenát prepláchnite v studenej vode a nechajte odkvapkať.
Pokrájané cibuľky preložte do misky, osoľte a okoreňte čiernym korením. Pridajte olivový olej a dobre premiešajte.
Preložte do panvice a na silnejšom ohni restujte 5 minút. Dajte pozor, aby sa cibuľky nespálili, občas premiešajte. Chceme, aby boli cibuľky na povrchu orestované, ale vo vnútri chrumkavé.
Vypnite sporák, zakvapnite cibuľky balzamikovou redukciou, premiešajte a pridajte uvarený kuskus.
Všetko spolu dobre zmiešajte, pokvapkajte citrónovou šťavou a ak treba dochuťte soľou a korením.
Nakoniec pridajte čerstvé špenátové listy.
Dobrú chuť ♥
Tento postup si môžete pozrieť aj ako videorecept na Facebooku na tomto odkaze >>> Kuskus videorecept