Skúšali ste už skombinovať petržlen s bielou tekvicou? Ako krásne sa dopĺňajú môžete skúsiť v tejto jednoduchej a rýchlej polievke. Obsahuje totiž len pár surovín. O to viac vás prekvapí svojou chuťou a jemnosťou.
4 menšie petržleny (80 – 90 gr)
400 g bielej tekvice
1 menšia cibuľa
2 PL slnečnicového oleja lisovaného za studena
nerafinovaná soľ
500 ml horúceho zeleninového vývaru alebo vody
2 guličky bieleho korenia
2 PL ryžovej smotany
veľká hrsť čerstvého kôpru
1-2 ČL umeocta
Postup:
Na oleji, do ktorého sme dali soľ, speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na kúsky nakrájaný petržlen a tekvicu, chvíľu dusíme. Pridáme horúci zeleninový vývar alebo vodu a biele korenie. Varíme 15-20 minút kým je zelenina mäkká.
Korenie vyberieme a polievku zmixujeme ručným mixérom na hladký krém. Pridáme ryžovú smotanu a krátko spolu povaríme. Odstavíme z plameňa, pridáme kôpor a dochutíme umeoctom.
Dobrú chuť