Radi skúšate nové jedlá, kombinácie a chute? V tom prípade vám odporúčam tieto lievance naslano plné rastlinných bielkovín, železa a chlorofylu. Sú jednoduché na prípravu, budete ale potrebovať stolný mixér. Tyčový mixér vám nebude stačiť, chceme dobre zmixované a napenené cesto.
160 g červenej šošovice
350 ml studenej vody
1 menšia ČL soli
3 hrste baby špenátu (viac nedávajte)
1 strúčik cesnaku popučit
1/4 ČL mletého alebo popučeného koriandru (nie vňať, ale semienka) – ak nemáte, pokojne koriander vynechajte
trochu oleja na pečenie – používam slnečnicový olej na pečenie v spreji alebo rozprašovači
Šošovicu poriadne 3 krát prepláchnite v studenej vode a dajte namáčať na 4-5 hodín. Ráno namočíte, na obed pečiete.
Namáčaciu vodu zlejte, šošovicu ešte raz prepláchnite a presuňte do stolného mixéra. Zalejte novou studenou vodou, dajte presne 350 ml.
Pridajte soľ, špenát a popučený cesnak. Dobre zmixujte aby vzniklo hladké cesto.
Pečte s troškou oleja na nepriľnavej panvici na miernom ohni z oboch strán.
Poznámka: Cesto priebežne jemne premiešajte, lebo na vrchu sa tvorí pena a dole môže byť redšie. Ku koncu môže byť cesto celkovo trochu redšie, pokojne z neho urobte namiesto lievancov palacinky.
Podávajte napríklad s jogurtovým dipom, nátierkou či hummusom a nezabudnite na šalát či inú zeleninu.
Dobrú chuť ♥