Brokolicová polievka je vďačná z viacerých dôvodov.
Milujem jej chuť, ale veľkou výhodou je aj to, že je to snáď najrýchlešie uvarená polievka. Zvyčajne ju mám hotovú za 15 minút. Samotné varenie brokolice trvá iba 7 – 8 minút.
Ak si chcete brokolicovú polievku pripraviť vo výživnejšej verzii a dodať jej viac bielkovín, minerálnych látok a vitamínov, urobte ju s mungo fazuľkami.
Môj tip: Dajte mungo fazuľky namáčať cez noc a potom budú uvarené za 20 minút. Uvarte ich poriadne do mäkka, aby sa v polievke dobre zmixovali.
Mungo fazuľky sú veľmi vhodné práve teraz s prichádzajúcou jarou. Podporujú detoxikáciu organizmu, ktorá je potrebná práve v tomto prechodovom období.
V tomto článku <<< 7 tipov ako sa vyhnúť jarnej únave a nabrať energiu >>> si prečítajte ako podporíte svoje zdravie počas jari a posilníte pečeň. Tá zodpovedá za metabolizmus tukov a je podľa Tradičnej čínskej medicíny v tomto období na vrchole svojich síl.
1 brokolica
5 PL do mäkka uvarených mungo fazuliek
1 cibuľa
1 – 2 strúčiky cesnaku
2 PL olivového oleja
1 ČL soli
horúci vývar alebo voda (asi 500 ml) – toľko aby bol zarovno s brokolicou, hustá polievka chutí oveľa lepšie
mleté černé korenie
bazalka alebo oregano podľa chuti
3 PL lahôdkového droždia
100 ml smotany (dávam kešu alebo mandľovú)
Brokolicu umyte a preberte na stredne veľké ružičky. Ošúpte cibuľu a cesnak.
Cibuľu nakrájajte nadrobno a speňte na oleji so soľou.
Pridajte nasekaný alebo popučený cesnak a ružičky brokolice. Chvíľu restujte, pridajte korenie a bazalku alebo oregano.
Podlejte horúcou tekutinou a varte prikryté 7 – 8 minút.
Potom pridajte lahôdkové droždie a smotanu a ešte 1 minútu varte.
Zmixujte na krém a podávajte s niečim chrumkavým, napríklad slnečnicovými či tekvicovými semienkami. Skvelé sú aj mierne opečené mandľové lupienky a polievka bude ešte zdravšia, ak ju ozdobíte mungo klíčkami.
Dobrú chuť ♥
Tak tato polievka ma uplne prekvapila, vyborna !!! Vdaka za super recept
Jej, tento komentár som si všimla až dnes :) Veľmi sa teším, Evka!