Vegan francúzske toasty

Francuzsky toast bez vajec

Ak si chcete na raňajky či nedeľný brunch dopriať neskutočne dobrú mňamku, urobte si tieto francúzske toasty. Ale len výnimočne :-) Aj vegan jedlo totiž može byť celkom nezdravé a poriadne kalorické. Takých tu u mňa na blogu veľa nenájdete, ale občas sa potrebujeme aj trochu rozmaznávať, nie?

Francúzske toasty (nevegánske) mi prvý krát, už pred rokmi, pripravil môj manžel. Ochutnal ich v Hong-Kongu na pracovnej ceste a bol nadšený. A ja potom tiež. V priebehu rokov sa naše stravovanie posunulo trochu inde a mňa napadlo vymyslieť verziu bez vajíčok, teda vegánsku. Je to naozaj jednoduchá záležitosť.

Rovnako chutné budú z klasického toastového chleba (pozor na zloženie, ak ich naozaj chcete vegánske), ako aj z poctivého kváskového chlebíka. Len by nemal byť príliš tuhý, plný semienok a hrubo nakrájaný.

Ingrediencie na 2 porcie:

4 krajce toastového chleba
200 ml mandľového mlieka
1 PL mletých ľanových semienok
štipka soli
štipka mletej kurkumy
olej vhodný na vyprážanie (neodporúčam olej s výraznou arómou, ako je olivový)
2 ČL arašidového masla
javorový sirup podľa chuti
zopár pekanových orechov
čučoriedky alebo iné ovocie (nemusí byť)


Potrebný čas: 15 minút

Postup:

Mlieko zmiešame s pomletými semienkami, soľou a kurkumou. Do mliečnej zmesi nakrátko namočíme chlebíky z oboch strán a hneď vložíme do rozpáleného oleja. Krátko opečieme z obidvoch strán a potom zľahka papierovou utierkou odsajeme prebytočný tuk.

Dva opečené krajce natrieme arašidovým maslom a prikryjeme ich ďalším opečeným chlebom.

Navrch dáme orechy a ovocie a podľa chuti polejeme javorovým sirupom.

Orechy nikdy nekonzumujem priamo z vrecúška. Ak ich opláchnete pod studenou tečúcou vodou a potom ich 10 minút sušíte na panvičke na miernom plameni, budú zdravšie. A rozhodne chutnejšie.

Dobrú chuť

Vyskúšali ste tento recept? Dajte mi prosím vedieť, ako sa vám páčil. Môžete to napísať priamo tu do komentára, alebo na Facebooku. Ak ma sledujete na Instagrame, pochváľte sa, odfoťte svoj výtvor a nezabudnite ho označiť #laskavevarenie. Alebo priamo na fotke označte @laskave_varenie. Vďaka!

Vegan francuzsky toast s arasidovym maslo

 

 

 

 

Štítky:
Soňa Maléterová
Milujem jedlo a už niekoľko rokov ho varím chutne, zdravo a ľahko. Hovorím tomu LÁSKAVÉ VARENIE, pretože pri ňom vzniká jedlo láskavé k telu aj duši. Jedlo, ktoré telu prospeje a omladí ho. Rada sa s vami podelím o užitočné informácie a skúsenosti, vďaka ktorým sa budete cítiť a vyzerať lepšie. Viac sa o mne dozviete tu >>
Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité iba pre účely zpracovania tohto komentára. Zásady ochrany osobných údajov.