Coleslaw je klasika. No aj klasika sa dá pripraviť bez hromady tuku. Tofu tatarka ho obsahuje podstatne menej než tá klasická, vaječná. Vďaka ryžovej smotane, ktorá je prirodzene sladká, nemusíme použiť ani cukor, ktorý sa uvádza v pôvodných receptoch na tento výborný šalátik.
300 g bielej kapusty
1 mrkva
1 menšia cibuľa
malý kúsok zeleru
3 PL umeoctu
1 tofu tatarka alebo asi 100 ml (vegan) majonézy
2 PL ryžovej smotany
čierne korenie
Kapustu a cibuľu nakrájame na veľmi jemné kocky. Mrkvu a zeler nastrúhame na strúhadle. K takto pripravenej zelenine pridáme 3 lyžice umeocta, premiešame a rukou poriadne pomačkáme. Necháme postáť zhruba hodinu. Potom pridáme ostatné ingrediencie a dobre premiešame.
Coleslaw sa výborne hodí ako šťavnatý doplnok k suchším jedlám (napríklad fašírky alebo falafel). Výborne tiež doplní chlebík s nátierkou.
Dobrú chuť