LIEČIVÝ NÁPOJ ZO SLADKEJ ZELENINY
Toto je tradičný liečebný nápoj, ktorý sa pripravuje japonskou metódou nishime. Je to spôsob varenia zeleniny po vrstvách, bez tuku. Zelenina sa vrství tak, aby dole boli druhy s najväčšou energiou Jin a hore s energiou Jang.
Tento liečebný nápoj harmonizuje pankreas a žalúdok a pomáha pri nadmerných chutiach na sladké. Tie sú často práve dôsledkom oslabeného okruhu pankreasu (slinivky brušnej).
Ingrediencie:
2 cibule
1/4 bielej kapusty (zelí)
rovnaký podiel tekvice (hokkaido, muškátová, klasická...)
rovnaký diel mrkvy
studená voda
Postup:
Na dno kastróla dáme nakrájanú cibuľu, na ňu vrstvu najemno nakrájanej kapusty, potom vrstvu nastrúhanej tekvice a nakoniec nastrúhanú mrkvu. Stačí strúhať na väčšom strúhadle.
Zalejeme vodou, aby cez zeleninu len ľahko prečnievala.
POZOR, NESOLÍME.
Prikryjeme a na slabom plameni varíme približne pol hodinu.
Potom vodu precedíme cez umelohmotné sitko, trochu pomačkáme.
Vývar, ktorý nám vznikol, dáme do termosky a priebežne popíjame.