1.TÝŽDEŇ - PRIPRAVÍME VŠETKO POTREBNÉ

Krásny deň!

Naštudovali ste si materiály z úvodného modulu? Verím, že áno a tak sa môžete pustiť do akcie.

Tým prvým krokom bude upratanie zásob. Budem po vás chcieť, aby ste sa zbavili alebo aspoň dobre odložili tie trvanlivé potraviny, ktorým sa chceme v rámci detoxu vyhnúť. Sú to všetky polotovary, cukrovinky, konzervy, nezdravé ochucovadlá (glutamátové omáčky, bujóny, vegety plné soli a umelých látok). Je na vás, či ich preložíte na menej dostupné miesto, alebo ich tento týždeň všetky zjete, vyhodíte či darujete. Ak sa rozhodnete zbaviť sa ich navždy, bude to pre vás len dobre. Naučíte sa, ako si pripravovať chutné jedlá zdravším spôsobom, bez zbytočnej chémie. 

V tomto týždni vás chcem tiež poprosiť, aby ste začali aplikovať tieto dva jednoduchšie princípy Detoxu, ktoré ste si osvojili v úvodnom module:

  • Pitný režim
  • Aspoň trojhodinové prestávky medzi jedlami

Ak si na ne totiž v priebehu tohto týždňa zvyknete, bude pre vás budúci týždeň jednoduchší. A lepšie sa budete môcť sústrediť na ďalšie 3 princípy, ktoré sú možno trochu náročnejšie.

Budúci týždeň začínate naplno. Budete variť podľa jedálnička, len z prirodzených rastlinných surovín. Preto budete potrebovať dokúpiť zásoby. Niektoré potraviny budú pre vás možno nové, ale sú pre očistu zásadné. Pripravila som vám nákupný zoznam, kde nájdete všetky trvanlivé potraviny, s ktorými budete variť budúci týždeň. Súčasťou je tiež prehľad čerstvých potravín, teda hlavne zeleniny, na prvé 4 dni. Na ďalšie dni si prosím dokúpte čerstvé potraviny podľa jedálnička a aktuálnych zásob. 

Nákupný zoznam nájdete naľavo od tohto videa a máte ho aj dole pod textom v pdf verzii vhodnej pre tlač.

A určite nesmieme zabudnúť na dve dôležité súčasti očistného jedálnička. 

Tou prvou je kvasená zelenina. Možno si ju už doma pripravujete a to je super. Ale ak ste ju ešte neskúšali, teraz je správny čas pustiť sa do toho. Budem po vás chcieť, aby ste si ju denne dávali k hlavnému jedlu. Je totiž veľmi zdravá pre naše črevá a plná vitamínov a enzýmov. Všetko o kvasenej zelenine spolu s návodom, ako si ju pripraviť nájdete naľavo vedľa videa. Kvasenie trvá zhruba 5 dní a preto bude fajn, ak si zeleninu nakvasíte už tento týždeň. 

Druhou veľmi dôležitou zložkou zdravého očistného varenia je zeleninový vývar s morskou riasou. Je to základ všetkých polievok a omáčok. Má výrazné detoxikačné účinky a je plný minerálnych látok. Pripravuje sa vždy maximálne na 3 dni a vy o ňom nájdet všetko potrebné vľavo od videa. 

Verím, že vás prvý týždeň bude baviť :)

 

Tu si môžete stiahnuť a vytlačiť NÁKUPNÝ ZOZNAM 1