JEDÁLNIČEK - DEŇ 7
TÝŽDEŇ 3
DNES NA VÁS ČAKAJÚ TIETO JEDLÁ:
- Ranná miso polievka
- Ryžové alebo kukuričné cestoviny s duseným kalerábom
- Zeleninovo - ryžová Poke miska
RAŇAJKY

Ranná miso polievka
Ingrediencie:
250 ml zeleninového vývaru alebo vody
polovica mrkvy
polovica petržlenu
trochu čerstvého hrášku/pór alebo pár kúskov brokolice/karfiolu
soľ podľa chuti
trošku mletej rasce
trochu čierneho korenia
1/2 ČL miso pasty
Postup:
1. Ranná polievka je redšia a varí sa bez tuku.
2. Zelenina sa dáva do vriaceho vývaru, osolí sa a jemne ochutí.
3. Varíme približne 15 minút, je fajn ak je jemne chrumkavá. Zeleninu, ktorá sa varí kratšie, môžete prihodiť neskôr. Napríklad hrášku stačí 5 minút, brokolici 6-8.
4. Do uvarenej a odstavenej polievky pridáme miso pastu tak, že ju zmiešame v lyžici či naberačke s tekutinou z polievky a potom dobre primiešame k zbytku polievky.
5. Podávame s čertvými bylinkami (petržlen, pažítka, žerucha..)
TIP: Ak ste varili vývar s riasou, nezabudnite riasu najemno nasekať a pridať do polievky.
OSOBNÁ POZNÁMKA: Dlho som polievke na raňajky odolávala, ale o to viac som potom bola milo prekvapená. je to balzam na žalúdok, krásne nakopne a naštartuje metabolizmus. Nebojte sa jej:)
OBED

Cestoviny s duseným kalerábom
Ingrediencie:
kukuričné alebo ryžové cestoviny
1 kaleráb
1 menšia cibuľa (alebo biela časť jarnej cibuľky)
1 PL oleja
1/4 ČL soli
horúca voda alebo vývar na podliatie (asi 50 ml)
mleté čierne korenie (máličko)
zelená cibuľka/pažítka na ozdobu
Postup:
1.Dáme variť cestoviny.
2. Medzitým ošúpeme a nastrúhame kaleráb na väčšom strúhadle.
3. Cibuľu nakrájame nadrobno a speníme na oleji so soľou.
4. Pridáme kaleráb a korenie, chvíľu restujeme.
5. Podlejeme horúcou vodou (stačí 50 ml) a pod pokrievkou dusíme 5 minút.
6. Odstavíme a zmiešame s cestovinami.
7. Na tanieri ozdobíme jarnou cibuľkou a doplníme kvasenou zeleninou.
VEČERA

Zeleninovo - ryžová Poke miska
Aj dnes si urobte vlastnú poke misku. Nakombinujte si ju podľa seba :-)
Ako vidíte z fotky, vždy môže byť trochu iná a nepreje sa.
Ak chcete detox pritvrdiť, dajte si ju bez tuku a teda bez arašidovej omáčky. Pokvapkajte ju citrónom a sójovou omáčkou alebo zmiešajte sójovú omáčku s Tamari a citrónovou šťavou.
Postup nájdete v časti OBED - DEŇ 6