JEDÁLNIČEK - DEŇ 7

TÝŽDEŇ 3

DNES NA VÁS ČAKAJÚ TIETO JEDLÁ:

  • Ranná miso polievka 
  • Ryžové alebo kukuričné cestoviny s duseným kalerábom
  • Zeleninovo - ryžová Poke miska 

RAŇAJKY

Ranná miso polievka

Ingrediencie:
250 ml zeleninového vývaru alebo vody
polovica mrkvy
polovica petržlenu
trochu čerstvého hrášku/pór alebo pár kúskov brokolice/karfiolu
soľ podľa chuti
trošku mletej rasce
trochu čierneho korenia 
1/2 ČL miso pasty

Postup:

1. Ranná polievka je redšia a varí sa bez tuku. 

2. Zelenina sa dáva do vriaceho vývaru, osolí sa a jemne ochutí.

3. Varíme približne 15 minút, je fajn ak je jemne chrumkavá. Zeleninu, ktorá sa varí kratšie, môžete prihodiť neskôr. Napríklad hrášku stačí 5 minút, brokolici 6-8.  

4. Do uvarenej a odstavenej polievky pridáme miso pastu tak, že ju zmiešame v lyžici či naberačke s tekutinou z polievky a potom dobre primiešame k zbytku polievky.

5. Podávame s čertvými bylinkami (petržlen, pažítka, žerucha..)

TIP: Ak ste varili vývar s riasou, nezabudnite riasu najemno nasekať a pridať do polievky. 

OSOBNÁ POZNÁMKA: Dlho som polievke na raňajky odolávala, ale o to viac som potom bola milo prekvapená. je to balzam na žalúdok, krásne nakopne a naštartuje metabolizmus. Nebojte sa jej:)

OBED

Cestoviny s duseným kalerábom

Ingrediencie:
kukuričné alebo ryžové cestoviny 
1 kaleráb 
1 menšia cibuľa (alebo biela časť jarnej cibuľky)
1 PL oleja
1/4 ČL soli
horúca voda alebo vývar na podliatie (asi 50 ml)
mleté čierne korenie (máličko) 
zelená cibuľka/pažítka na ozdobu

Postup:

1.Dáme variť cestoviny.

2. Medzitým ošúpeme a nastrúhame kaleráb na väčšom strúhadle.

3. Cibuľu nakrájame nadrobno a speníme na oleji so soľou.

4. Pridáme kaleráb a korenie, chvíľu restujeme.

5. Podlejeme horúcou vodou (stačí 50 ml) a pod pokrievkou dusíme 5 minút.

6. Odstavíme a zmiešame s cestovinami.

7. Na tanieri ozdobíme jarnou cibuľkou a doplníme kvasenou zeleninou. 

VEČERA

Zeleninovo - ryžová Poke miska

Aj dnes si urobte vlastnú poke misku. Nakombinujte si ju podľa seba :-)
Ako vidíte z fotky, vždy môže byť trochu iná a nepreje sa. 

Ak chcete detox pritvrdiť, dajte si ju bez tuku a teda bez arašidovej omáčky. Pokvapkajte ju citrónom a sójovou omáčkou alebo zmiešajte sójovú omáčku s Tamari a citrónovou šťavou. 

Postup nájdete v časti OBED - DEŇ 6