OVSENO-JAČMENNÉ LIEVANCE S BANÁNOM

Ingrediencie:

1 väčší banán
120 g jemných ovsených vločiek
120 g celozrnnej jačmennej múky
2 zarovnané ČL prášku do pečiva
2 kopcovité PL pomletých ľanových semienok (dávam zlatý ľan, ale nie je to podmienka) 
1/2 ČL jedlej sódy
väčšia štipka soli (alebo aj 2)
400 ml sójového mlieka natural (môžete zameniť za  ryžové)
trošku mletej vanilky alebo vanilkového extraktu 

Postup:

Najprv v mixéri pomelieme ovsené vločky na múku. Potom k nej pridáme ostatné suroviny a zmixujeme na husté cesto. 

Pečieme na mierne rozpálenej panvici s troškou oleja z obidvoch strán. 

Lievance sú vhodné ako snack či sviatočné raňajky, kedy ich môžete kombinovať s ovocím, džemom, orieškovým maslom, javorovým sirupom či rastlinným jogurtom. 

V chladničke vydržia ešte 2 dni. 

Dobrú chuť ♥