OVSENO-JAČMENNÉ LIEVANCE S BANÁNOM

Ingrediencie:
1 väčší banán
120 g jemných ovsených vločiek
120 g celozrnnej jačmennej múky
2 zarovnané ČL prášku do pečiva
2 kopcovité PL pomletých ľanových semienok (dávam zlatý ľan, ale nie je to podmienka)
1/2 ČL jedlej sódy
väčšia štipka soli (alebo aj 2)
400 ml sójového mlieka natural (môžete zameniť za ryžové)
trošku mletej vanilky alebo vanilkového extraktu
Postup:
Najprv v mixéri pomelieme ovsené vločky na múku. Potom k nej pridáme ostatné suroviny a zmixujeme na husté cesto.
Pečieme na mierne rozpálenej panvici s troškou oleja z obidvoch strán.
Lievance sú vhodné ako snack či sviatočné raňajky, kedy ich môžete kombinovať s ovocím, džemom, orieškovým maslom, javorovým sirupom či rastlinným jogurtom.
V chladničke vydržia ešte 2 dni.
Dobrú chuť ♥